Nyheter

Här samlar vi nyheter kring Inero AB och våra produkter.


Inero H50 barriär | September 2018

Denna lågbarriär har speciellt utvecklats för snabba insatser vid lägre vattenflöden upp till 50 cm. Det unika med H50 är att sektionerna är tillverkade i ett enda stycke, utan lösa delar. Det gör den extremt lätt att montera och förflytta. Barriären kan användas på alla underlag, och lämpar sig väl på asfalt vid vattenflöden och skyfall.

[Läs mer...]


Ökad säkerhet kring oljecistern |

Många oljehamnar vill se över och skärpa sin säkerhet. Vanligen finns det redan skydd mot läckage i form av betongvallar som omgärdar oljecisternen. Om dessa skulle haverera, behövs en andra vall som en extra skyddsåtgärd. Ineros barriär tillsammans med ett skyddande ytskikt erbjuder en säker, smidig och ekonomisk lösning.

[Läs mer...]


Ineros skyddsbassäng | Augusti 2018

Genom att kombinera Ineros mobila barriärer med hörnmoduler byggs en vall kring transformatorstationen.

[Läs mer...]


Mobila översvämningsbarriärer från Inero i Fowey, UK | Oktober 2017

Förra helgen drog Storm Brian in över Storbritannien. Ineros mobila barriärer installerades som skydd mot väntade översvämningar.

[Läs mer...]


Stor regional fältövning "IPA FLOODS - VARAŽDIN 2017" i Kroatien | Oktober 2017

Under veckan 9-13 oktober var mer än 500 yrkesverksamma och experter från tolv länder* involverade i övningen ”IPA Floods i Varazdin, Kroatien - 2017 ".

[Läs mer...]


Översvämningsbarriärer order till Västra Balkan | Juni 2017

På grund av stora naturkatastrofer i Västra Balkan (Albanien, Bosnien- Herzegovina, Kosovo, Makedonien, Montenegro, Serbien) och Turkiet har det italienska statliga företaget Studiare Sviluppo i samarbete med svenska MSB, Slovenska URSZR, tyska THW, Kroatiska NPDR samt italienska CIMA och DPS, utarbetat IPA floods programme. Programmet finansieras av EU och ska verka förebyggande mot översvämningar.

[Läs mer...]


Inero i Storbritannien | Juni 2017

Med bakgrund av stora översvämningar i Storbritannien de senaste åren, har de brittiska myndigheterna höjt sin beredskap. I juli 2016 tecknar Inero ett tvåårigt ramavtal med Brittiska myndigheten Enviroment Agency (EA).

[Läs mer...]


Vidareutveckling av produktsortimentet | Juni 2017

Vi arbetar kontinuerligt med att förfina och vidareutveckla våra produkter. Med den nya H50 barriären och de uppdaterade H80, H180 barriärerna inklusive det nya förvaringssystemet, är Inero väl förberett för den internationella marknaden. Det finns flera utmärkande fördelar med Ineros barriärer:

[Läs mer...]


Träffa oss på Flood & Coast i Telford, UK! | Mars 2017

Inero kommer att ha en monter på kommande Flood & Coast 2017 i Telford, UK. Mässan öppnar den 28 mars och håller på till den 30 mars. Välkommen till monter B65!

[Läs mer...]


Genombrottsorder till England | Oktober 2016

Under sommaren tecknade Inero ett flerårigt ramavtal med brittiska myndigheten Environment Agency. Kort därefter fick vi order av en större kvantitet barriärer till EAs depåer. VI har nu levererat ut barriärer i omgångar och EA står väl rustade inför kommande vintersäsong.

[Läs mer...]


Flood Expo i London 12-13 oktober | Oktober 2016

Inero ställer ut på kommande Flood Expo mässa i London. Eventet är ett av de större inom området. Som besökare har du möjlighet att se det senaste inom översvämningshantering samt lyssna till ledande talare gällande aktuella och kommande frågor. Möt oss i monter F130!

[Läs mer...]


Övningar med Inero barriären | Juli 2016

MSB har förstärkningsresurser som de kan ställa till förfogande vid en eventuell olycka eller större händelse. Ett av de områden de kan stötta inom är översvämningar. I MSBs förstärkningsförråd finns ca 4000 meter av Ineros H80 barriär. Under våren har Ineros barriär använts vid ett antal olika övningstillfällen både i Sverige och internationellt.

[Läs mer...]


Fortsatt utveckling av Inero barriären | Juli 2016

Under våren har vi på Inero fortsatt att utveckla den mobila översvämningsbarriären. För H100 barriären, som stoppar vattennivåer upp till 100 cm, har vi utvecklat en ny fotbalk, ett nytt förvaringssystem samt testat barriären hos oberoende testinstitut. Därtill har nya hörnmoduler och ett väggfäste utvecklats.

[Läs mer...]


Produktnyheter | November 2015

Under året har vi arbetat med att vidareutveckla och förbättra Inero barriären ytterligare. Förändringar har genomförts på de högre barriärerna, från 100 cm och uppåt. Den största förändringen som gjorts är...

[Läs mer...]


"Kravmärkt" översvämningsbarriär | November 2015

För att säkerställa funktionen och få ett utlåtande från oberoende part har vi låtit testa vår H100 barriär av tredje part. Testerna har genomförts av Wasserbaus institute och Hamburgs tekniska högskola och omfattar...

[Läs mer...]


Ny smart förvaringslösning | September 2015

Ineros nya smarta transport och lagringssystem är nu färdigt för leverans till kund. Det yteffektiva systemet är tillverkat i galvaniserat stål. Först ut är lösningen för Inero H100 barriären.

[Läs mer...]


H55 för att stoppa och styra vatten | Januari 2015

Tillsammans med Medelpads Räddningstjänstförbund har ett flertal testers gjorts för att styra undan forsande vatten med Inero H55. Genomförda tester visar att barriären fungerar utmärkt både för att stoppa och styra vatten.

[Läs mer...]


Vi ställer ut på Aidex i Bryssel, 12-13 November | November 2014

Välkommen att besöka vår monter på kommande mässa i Bryssel, Aidex 2014. Mässan går av stapeln den 12-13 November. Du hittar oss i den Svenska paviljongen, monter E:39.

Välkommen!

[Läs mer...]


Ineros översämningsbarriär på plats i Halland | Augusti 2014

Vid den senaste veckans översvämningar i Halland så har Ineros mobila översvämningsbarriär (H80) gett gott skydd. Flera kilometer barriär har funnits monterad utmed vattendragen!

[Läs mer...]


Inero barriären - flexibel och smidig | Maj 2014

Vi har den senaste tiden fått flera förfrågningar från kunder om det fungerar att montera Inero barriären på ojämn mark och i sluttningar. Svaret på frågan är att det fungerar alldeles utmärkt - Inero-barriären är följsam och flexibel!

[Läs mer...]


Ineros katastrofpump, 2500 l/min. | Mars 2014

Som ett naturligt komplement till de mobila översvämningsbarriärerna introducerar Inero nu en katastrofpump med en kapacitet på 2500 l/min.

[Läs mer...]


Ineros nya H180 barriär på plats! | November 2013

Inero har under veckan levererat och övervakat installation av den nya H180 barriären. Barriären har köpts in av en internationell kemikoncern för att säkerställa skyddet kring en cistern vid påfyllning av nytt innehåll.

[Läs mer...]


Order på skyddsbarriär för att skydda cistern | Oktober 2013

I dagarna har Inero fått ytterligare en prestigeorder ifrån en internationell kemikoncern. Ordern omfattar 220 meter av Ineros senaste skyddsbarriär H180, som skyddar mot läckage upp till 180 cm höjd.

[Läs mer...]


INERO™ översvämningsbarriärer ska skydda Kristianstadborna | September 2013

Kristianstads kommun bygger fasta skyddsvallar för att skydda den utsatta staden mot översvämningar. Som komplement till de fasta skyddsvallarna behövs också mobila skydd som snabbt kan sättas in då vattenståndet i Helge Å ibland stiger med flera meter och översvämning hotar stadskärnan. Kristianstad kommun har efter noggranna tester valt INERO™ översvämningsbarriärer.

Fotot visar " Inför upphandlingen - testmontering av Inero-barriär på Hammarlundsvallen, Kristianstad. Barriären står emot vatten upp till 1,25 m."

[Läs mer...]


Elmia Fastighet, 24-26 Sept. 2013 | September 2013

Mässdags!
Inero ställer ut sina översvämningsbarriärer på Elmia Fastighet, den 24-26 Sept. Besök oss i vår monter B07:99.
Välkommen!

[Läs mer...]


Inero lanserar översvämningsbarriär för villaägare | Augusti 2013

Många villaägare har de senaste åren råkat ut för besvärliga och kostsamma översvämningar i källare i samband med skyfall. Inero kompletterar därför sitt befintliga sortiment av översvämningsbarriärer med en version för hemmabruk.

[Läs mer...]


INERO™ barriären användes i ett översvämmat Jönköping | Juli 2013

Den 26 juli drabbas delar av Jönköping av ett kraftigt skyfall med översvämningar som följd. Räddningstjänsten var på plats och monterade upp INERO™ barriären för att stoppa delar av vattenmassorna.

[Läs mer...]


INERO™ barriären till MSB Sandö | Maj 2013

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har sedan tidigare köpt in Ineros översvämningsbarriär. Som en logisk följd har nu MSB Sandö valt att köpa in INERO™ barriären för att använda i sin utbildningsverksamhet.

[Läs mer...]


MSB beställer mer INERO™ barriärer | December 2012

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har nu valt att lägga ytterligare en beställning på två kilometer översvämningsbarriär, vilket motsvarar ett sjusiffrigt ordervärde för Inero AB.

[Läs mer...]


Inero tilldelas Årets Innovation | Oktober 2012

Inero tilldelades utmärkelsen Årets Innovation på Jönköpingsgalan den 13 okt 2012. Juryns motivering löd: Genom att erbjuda en enklare, flexiblare och billigare lösning än konkurrenterna har bolaget...

[Läs mer...]


MSB översvämningsövning | September 2012

MSB; Myndigheten för samhällsskydd och beredskap hade en större EFRC-övning för översvämning med översvämningsbarriären H80 som stoppar 80 cm vattennivå. Många olika moment testades av ett 25 tal personer i EFRC styrkan...

[Läs mer...]


Ny delägare | Juli 2012

Inero AB har nya delägare i företaget sedan juli 2012 (JDB) för att skapa förutsättningar till att bli ett internationellt företag med sin unika patenterade produkt.

[Läs mer...]


Skarpt läge på Jordbron, Jönköping | Juni 2012

Sommarens regnande har markant ökat fokus på INERO™ översvämningsbarriärer som har använts i skarpt läge och får stor uppmärksamhet för att de är mycket lätthanterliga och smidiga att jobba med.

[Läs mer...]


Inero AB samarbetar med SciencePark | Maj 2012

Inero AB samarbetar med SciencePark i Jönköping för att komma ut på den internationella marknaden. Läs mer om Sciencepark.se

[Läs mer...]


Inero vinner offentliga upphandlingen i Karlstad. | Januari 2012

Inero vinner återigen en offentlig upphandling med sin unika konstruktion

[Läs mer...]


Länsförsäkringar sponsrar barriärer. | Januari 2012

Länsförsäkringar går in och sponsrar barriärer till Räddningstjänsten i Jönköping.

[Läs mer...]


Leverans av 2000 meter barriär till MSB. | December 2011

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Lastning av 4 st 20 fts containrar med 500 meter barriärer i varje container.

[Läs mer...]


Inero vinner MSB's upphandling | Oktober 2011

Leverans av 2000 meter barriär kommer påbörjas omgående. Ytterligare 2000 meter ingår som option.

[Läs mer...]


MSB Barriärtester utförs i Kristinehamn | Oktober 2011

Inero barriärer sätts på prov, som ett sista steg i MSB's upphandling, med utmärkt resultat.

[Läs mer...]


Visning av översvämningsbarriärer för trafikverket | September 2011

Leverantörer av översvämningsbarriärer visar upp sina barriärer för Trafikverket i Läggesta.

[Läs mer...]


Inero vinner offentlig upphandling | April 2011

Inero vinner offentlig upphandling av barriärer i Kungsbacka Kommun.

[Läs mer...]


Länsförsäkringar väljer Inero AB | April 2011

Tillsammans med Räddningstjänsten i Jönköping pågår ett unikt pilotprojekt mellan Länsförsäkringar Jönköping och Inero AB – företaget bakom översvämningsbarriären.

[Läs mer...]


Leverans till Kalmar | Februari 2011

Leverans av 200 meter barriär H65 till Räddningstjänsten i Kalmar kommun

[Läs mer...]


Mässa i Frankrike | Januari 2011

Inero barriärer har förevisats på mässa i Frankrike.

[Läs mer...]


MSB Upphandling, 2000 + 2000 meter. | December 2010

7 leverantörer deltog i upphandlingen och 3 leverantörer gick vidare i första kvalificeringen.

[Läs mer...]


Leverans till Östhammar | September 2010

Leverans av 500 meter barriär till Skadeservice i Östhammar.

[Läs mer...]


Leverans till Jönköping | Augusti 2010

Leverans av 200 meter barriär till Jönköping Kommun.

[Läs mer...]