Innovationen

”Det finns hur många sätt som helst att stoppa vatten.
Men det finns bara ett som har alla fördelar.”


Att se möjligheter och lösningar som ingen annan har tänkt på. Det är drivkraften för Ingvar Nero, innovatören bakom Ineros översvämningsbarriärer. Häng med på resan från idé till färdig produkt!

Hur föddes idén till
INERO™ barriären?

”Jag har arbetat med idéutveckling i hela mitt liv. På jobbet som produktionschef i industrin och på fritiden. Ser jag att något kan bli bättre, börjar jag söka efter en lösning direkt. Jag trivs med hela processen, från själva analysen till det praktiska genomförandet. Översvämningsskydd är något som jag har fascinerats av länge och under tidigt 2000-tal fick jag idén till Inero-patentet. Den bara dök upp en dag. Lösningen var så kommersiellt gångbar att jag bestämde mig för att bygga upp ett företag kring den. Eftersom jag har arbetat professionellt med produktionsoptimering under många år gick det snabbt och effektivt att få igång produktionen”.

Patenterat snabbkopplingslås för Inero översvämningsbarriär

Vilka möjligheter var det du såg?

”Det finns oräkneliga sätt att stoppa vatten, och många av dem är lika gamla som människan. Man kan bygga vallar av jord eller trä – brädor eller lastpallar. Sandsäckar är en annan beprövad metod. Alla är funktionella eftersom de håller undan vattnet. Men flertalet är tunga och tar lång tid att få på plats. Lika lång tid tar de att återställa. Också moderna översvämningsskydd hade sina nackdelar. En del var fortfarande onödigt tunga, andra var gjorda i plåt som rostade. Nästan alla var invecklade att montera med olika typer av kopplingar och sprintar som krävde både tid och kunskap. Mitt mål var att använda det bästa från varje metod och skapa något helt nytt.”

Vilka är fördelarna med INERO™ barriären?

”Barriären tillverkas i saltvattenbeständigt marint aluminium. Det rostar inte och har låg vikt. Sektionerna är försedda med det patentskyddade snabbkopplingslåset som stansats ut i plåten. Det innebär att barriärpanelerna enkelt kan kopplas samman helt utan verktyg. Monteringen är lätt, snabb och kan göras av vem som helst. Själv monterar jag 100 meter barriär på en timme. Lösningen är också yteffektiv vilket underlättar lagring och logistik.”