Inero lanserar översvämningsbarriär för villaägare

Augusti 2013

Många villaägare har de senaste åren råkat ut för besvärliga och kostsamma översvämningar i källare i samband med skyfall. Inero kompletterar därför sitt befintliga sortiment av översvämningsbarriärer med en version för hemmabruk.

Villabarriären är en bockad aluminiumplåt som säljs i 1-meters längder och enkelt kopplas samman för att styra undan vattnet. Barriären har låg vikt och är smidig att förvara i garaget.

Vaggeryd testkommun

Inero har utvecklat den nya barriären och Björn Svensson, VA- och renhållningschef vid tekniska kontoret i Vaggeryds kommun har bidragit med idéer i utvecklingsprocessen. Vaggeryds kommun har i dagarna tagit emot den första leveransen, av 50 meter barriär, som sponsrats av Länsförsäkringar Jönköping.

Inero och Länsförsäkringar i Jönköping har sedan tidigare ett samarbete då Länsförsäkringar lägger stort fokus på skadeförebyggande arbete. Exempelvis har Länsförsäkringar tidigare sponsrat Räddningstjänsten i Jönköping med INERO™ H55-barriär. Denna användes bland annat för att begränsa skadorna vid Länssjukhuset Ryhov under sommarens stora skyfall.

 

 

Stor efterfrågan på översvämningsbarriärer

Efterfrågan på översvämningsbarriärer är för närvarande stor från kommuner, räddningstjänster och privata företag som behöver skydda fastigheter och lagerbyggnader.

För mer information kontakta: Ingvar Nero, vd och grundare, tel 070-575 80 54. 

« Tillbaka