Fortsatt utveckling av Inero barriären

Juli 2016

Under våren har vi på Inero fortsatt att utveckla den mobila översvämningsbarriären. För H100 barriären, som stoppar vattennivåer upp till 100 cm, har vi utvecklat en ny fotbalk, ett nytt förvaringssystem samt testat barriären hos oberoende testinstitut. Därtill har nya hörnmoduler och ett väggfäste utvecklats.

Ökad stabilitet och smidig installation

Den största synliga förändringen som gjorts är att barriären har fått en ny fot. Den tidigare fotplattan har nu ersatts med en längre och större fotbalk för förbättrat fäste och ökad stabilitet vid extrema situationer. Vid framtagandet av den nya fotbalken har fokus fortsatt legat på enkel och smidig installation.

Nytt stapelbart förvaringssystem

Till barriären har ett nytt stapelbart förvaringssystem, i galvaniserad plåt, tagits fram. Förvaringssystemet erbjuds som tillbehör och alternativ till de traditionella lastpallarna i trä. Det nya förvaringssystemet innebär förbättrad logistik samt förbättrad ergonomi vid installation. Varje pall rymmer 50 meter komplett barriär, inkl. barriärplåtar, stödben, fotbalk, membran, clips för fästa membran samt monteringsanvisning. Barriärerna förvaras stående på högkant i pallen och plockas löpande från stålpallen vilket underlättar montering av barriären på ett ergonomiskt vis.

De nya förvaringspallarna är anpassade för containrar och kan dubbelstaplas. I lagerutrymmet kan pallarna staplas utan lagerhyllor ända till 4 pallar högt!
En 20 fots container rymmer 500 meter av H80 barriären alternativt 400 meter av H100.

Förvaringssystemet kan även beställas separat som tillbehör till barriären.

Testad av oberoende part

Den ”nya barriären” har även testats hos oberoende part både i Tyskland (Wasserbau) och England (HR Wallingford). Genomförda tester innebär att följande funktioner har testats: 

  • användarvänlighet
  • läckagetest
  • långtidstest 
  • stabilitetstest

Slutresultatet visar att Inero barriären står stabil vid fullt vattentryck av 1 meter vatten samt även vid övertoppning och vid krocktest (av tunga stockar). Barriärens smidighet vid montering har testats. Mätning av läckage har genomförts och läckagenivån ligger under gällande standards om 40 liter per meter per timme, både efter en timmes vattenexponering samt efter långtidstest på 18/22 timmar. Inero är nöjda över att kunna visa upp dessa mycket goda test resultat!

Miljö

Vid vidareutvecklingen av Inero barriären har fortsatt stort fokus legat på miljö- och arbetsmiljö. Produkten tar stor hänsyn till ergonomi vid installation och hantering. Den materialminimerade konstruktionen och den låga vikten bidrar till lägre koldioxidutsläpp i samband med transport. Inero översvämningsbarriär med stödben och fotbalkÖversvämningsbarriär från sidanFörvaringssystem i galvaniserad plåtStapelbart förvaringssystemFörvaringssystem för ergonomisk hantering Smart förvaring Lätthantering, ergonomisk förvaring för översvämningsbarriär

« Tillbaka